Simmer Blomke is Nederlands Show Kampioen

2 februari 2013
Suus en Blomke

 

Gisterochtend zijn Blomke en ik vroeg ( 6 uur) vertrokken naar Eindhoven. Onderweg begon het beneden de grote rivieren fiks te regenen. Desondanks  verliep de rit voorspoedig en we waren rond 8 uur in Eindhoven. In Einhoven hebben ze grote parken en ik had er eentje gevonden waar we lekker zijn gaan wandelen. Blomke is dan erg druk, want zoveel verschillende geuren en “wandelen” in een park dat kent ze niet. Andere honden en eenden e.d. in een grote vijver, erg spannend voor haar. Dus het doel waar we voor kwamen: plassen werd niet gehaald. Na drie kwartier zijn we weer in de auto gestapt en naar het Beursgebouw gereden waar voor de 36e keer de  hondententoostelling ( Internationale Dogshow Eindhoven) werd gehouden. De auto kon nog mooi in de parkeergarage dicht bij het Beursgebouw gezet worden. Zo waren we ruim op tijd binnen. Het was best rustig in de hal. Henk en Gre Mostert zaten al bij de ring met Suus.

Blomke op show

 Er waren drie wetterhounen ingeschreven en we verwachten Elly v.d.Helm nog met Jip. Jip is een halfzusje van Blomke ze hebben dezelfde vader: Foppe. We hebben ze niet gezien ze waren waarschijnlijk verhinderd. De keurmeester voor onze honden was die dag Dhr. C.F.Rutten. Voor ons werden er 5 andere honden gekeurd. Blomke mocht daarna de spits afbijten voor ons ras. Blomke is een rasechte telganger, maar toch liep ze een ronde mooi in draf. Ze deed het verder goed en de keurmeester vond haar leuk. Suus was daarna aan de beurt.

rozet voor de beste v.h. ras

Blomke werd deze keer de beste van de wetterhounen en Suus kreeg een reserve punt. Blomke kreeg haar laatste punt en is nu Nederlands show kampioen. We waren om half vijf aan de beurt in de erering, waar Blomke, toch na een paar keer in telgang te lopen, goed showde, helaas ze werd niet geplaatst. Het regende nog steeds toen we terug liepen naar de auto. Blomke heeft alleen ‘s ochtens vroeg thuis haar behoefte gedaan en voor de rest van de dag niets. Tot ze weer thuis was. Het was een lange en succesvolle dag.

op show

Blomke heeft haar 3e titel binnen. 

Het verslag: 2 1/2 jaar. Typische wetterhoun. Fraai rastypisch hoofd. Correcte verhouding voorsnuit-schedel. Prima expressie. Goed gebit. Strek lichaam. Goede voorborst. Ruim voldoende hoeking in voor en achterhand. Staat achter een beetje ondergeschoven. Fraaie rastypische staart. Typische vacht, lekker vol en vettig. Zou qua lichaam iets korter mogen. Gaat regelmatig in telgang, maar kan goed draven. 1 Uitmuntend CAC/CACIB/BOB

Related posts:

  1. Dukke Sanne: bijna Nederlands Kampioen !!
  2. Blomke op Show
  3. Martini Dog Show 2011
  4. Simmer Blomke Best Off Breed in Arnhem
  5. Internationale dogshow Outdoor Uden

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »