Fokkersdag oktober 2013 nest van Gurbe en Dukke Sanne.

27 oktober 2013

Gisteren was de 2e NVSW fokkersdag van 2013.

Het nest van Gurbe en Dukke was deze keer aan de beurt. Van de zeven geboren pups waren er vier aanwezig.

Bonne Jauk, Bouwe en Sepke Douwe waren er helaas niet bij.

Keurmeester G.Hulsebos beoordeelde ons nest.

Om 10 uur waren we als eerste in ring 2 aan de beurt.

Eerst werd Gurbe bekeken en daarna Dukke.

Gurbe zette z’n beste telgang beentje voor, maar gelukkig liep hij ook een stuk mooi in draf.

Dukke werd voorgebracht door Miranda Wielhouwer, want Jildou had haar handen vol aan Myrthe en Dukke liep goed.

Daarna heeft Jildou Dukke naar de auto gebracht, Dukke was namelijk loops en ze was erg onrustig.

De jongens werden daarna door de keurmeester bekeken. Ze gedroegen zich uitstekend.

De teefjes waren ook erg braaf.

Hieronder de beoordeling van het nest en van de pups.

Beschrijving vader Gurbe:

Geblokt mannelijk, veel rastype. Mannelijke verschijning, met mooi donker oog en typisch oor.

Goede verhoudingen, diepe borst en krachtig beenwerk. Goed gedragen spiraalstaart, vaste krul. Stevig beenwerk, mooie zwarte astrakanvacht, loopt in telgang.

Beschrijving moeder Dukke:

Mooi rastypische zwart-bonte teef met veel schimmel. Goede verhouding, zeer rastypisch vrouwelijk hoofd. Goed gedragen oor en oogkleur. Goede uitdrukking. Prima beenwerk. Draagt de staart goed. Goede astrakan vacht behalve de staart is hij beter dan de reu.

Totaalbeeld van het nest: Twee reuen, twee teven, waarvan moeilijk te zeggen is wat ze van de ouders hebben. Ze laten allemaal, de kwaliteiten van de ouders zien. Zeer uniform, vertonen goede gangen, maar kunnen ook in telgang gaan. Totale indruk: heel mooi nest!

Het verslag van Sape Swart: Algeheel beeld:  Nog geen jaar oud en al zo’n mooi type. Vierkant van bouw met goede uitdrukking. Hoofd: Manlijk met donker iets schuingeplaatst oog. Oor klein goed gedragen. Compleet scharend gebit, met mooie brede schedel. Bouw: Al erg ver in de ontwikkeling met een mooie belijning. Brede borst, goed ontwikkelt in de ribben, goede hoekingen. Mooie ronde voeten. Staart goed in spiraal gedragen met vaste krul. Beharing: zwart met witte borstvlek. Moet zich in de krul nog verder ontwikkelen. Gangwerk:goed diagonaal gangwerk die in de voorhand nog iets vaster moet worden. Gedrag en karakter± aanhalig, vrij in de ring en goed handelbaar. Opmerkingen: een hond om te hebben, met uitmuntende kwaliteit.

Het verslag van Jurre: Algeheel beeld: Mooie jonge bruine reu van een goed type, met goede lichaamsverhoudingen, mag nog iets vierkanter. Hoofd: Mannelijk met typische uitdrukking. Goed gedragen oor en goed geplaatst oog. Prima gebit, mooie brede schedel. Bouw: Krachtig goed ontwikkelt. Goede borstbreedte en diepte. Prima gehoekt. Mooi belijnd met rechte rug. Prima beenwerk met mooie ronde voet. Prima krulstaart. Beharing: Bruin astrakan vacht die goed vet aanvoelt. Gangwerk: Loopt goed diagonaal, beetje eng in de achterhand. Gedrag en karakter: aangenaam, vrij karakter, erg aanhankelijk. Opmerkingen: uitmuntende rasvertegenwoordiger.

Het verslag van Barber: Algeheel beeld: Vierkante teef die hoog iets hoog op de benen staat. Vrouwelijke verschijning. Hoofd: passend bij het lichaam met typische expressie. Klein oor. Goede verhouding schedel/voorsnuit. Prima gebit. Bouw: Mooie bovenbelijning met vlak liggend kruis, moet zich in de borst nog wat ontwikkelen, ook de buik moet voller worden. Goede hoekingen. Mooi gesloten ronde voeten. Prima spiraalstraat met vaste krul. Beharing: In aanleg goede astrakan vacht nu wat in de verharing waardoor de teef wat minder volume toont. Gangwerk: gaat goed diagonaal moet wel iets vaster worden. Gedrag en karakter: Heel lief, makkelijk handelbaar. Zit geen kwaad in. Opmerkingen: Heeft zeer goede kwaliteiten waarvan in de lichaam de teef nog iets zwaarder moet worden. De doordruk was van allen onleesbaar. Na een paar telefoontjes heb ik de juiste omschrijving van de honden genoteerd.

Het verslag van Adelgonda Dukke: Algeheel beeld: Krachtige teef die een beetje mannelijk overkomt. Met goede lichaamsverhoudingen. Hoofd: Voor een teef iets te, maar wel passend bij het lichaam. Goede verhouding schedel-voorsnuit. Mooi klein oor, ogen iets schuin geplaatst. Bouw: Krachtig gespiert  en goed ontwikkeld in borstbreedte en diepte en voorborst. Boven-en onderbelijning zijn correct. Goede hoekingen, krachtig beenwerk, goed gesloten ronde voet. Goed gedragen spiraalstaart met vaste krul. Beharing: Zwart met witte aftekening, goede astrakan vacht. Gangwerk: Met de 2e poging goed uitgrijpend gangwerk dat goed diagonaal gaat met goede pas afgemaakt. Gedrag en karakter : als alle andere van het nest, prima. Opmerkingen: Voor fokteef van uitmuntende kwaliteit.

Volgens de keurmeester kon zijn dag, na het zien van zo’n prima nest, niet meer stuk!! Wat een geweldig compliment voor ons.

Related posts:

  1. NVSW Kampioenschaps-clubmatch 2013
  2. Fokkersdag 27 oktober 2012
  3. Gurbe en Dukke Sanne
  4. Clubmatch KC Sneek zaterdag 8 oktober 2011
  5. De fokkersdag mei 2010

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »