Martinidogshow 2014

3 maart 2014

Afgelopen zaterdag en zondag was er weer de traditionele Martinidogshow. ( voorheen de show van Zuidlaren)

Voor het eerst mochten de deelnemers, i.p.v. allemaal voor 10 uur aanwezig en aangemeld zijn in de ring, op een later tijdstip komen. We kregen een tijdschema van de keuringen. Je moest in ieder geval een uur voor aanvang keuring van je ras aanwezig zijn. De brief die je via de mail binnen kreeg was het toegangsbewijs en het draagnummer, ook eventuele extra kaartjes waren in deze brief verwerkt.

Ons ras werd om ongeveer 14 uur gekeurd. Wij moesten in ieder geval voor 12 uur binnen zijn. Dat is toch een stuk handiger en vriendelijker. Je mocht ook na de keuring, mits je niet naar de erering moest, gelijk naar huis. Bij de wetterhounen waren er 7 honden ingeschreven. Keurmeester J.J.v.d.Berg keurde ons ras. Hij heeft in een grijs verleden ooit eens Broer gekeurd. Dat was de 1e keer dat hij de wetterhoun mocht keuren. Broer werd toen de BOB en haalde zijn laatste punt voor het kampioenschap.

Erna en ik reisden om kwart voor elf af naar Groningen. We hadden Sanne mee. Mearke had ik ook ingeschreven, maar Mearke was de vorige keer nogal terughoudend naar de keurmeester. Ik ga nu met haar naar ringtraining, ook was ze uit vacht, kortom er waren diverse redenen om haar af te melden. We waren ruim op tijd aanwezig en hadden alle tijd om rustig met deze en gene te praten, inkopen te doen, te lunchen, enz.  Ons ras werd om ongeveer 14.30 gekeurd.

Jarich was de enigste reu en werd ook de beste met een Uitmuntend. De jeugdklasse teefjes( half zusjes van elkaar)  deden goed hun best, maar gingen met een Zeer Goed en een Goed naar huis. De tussen klasse teef was in een goede conditie, maar wel ondeugend in de ring, zij kreeg een Zeer Goed. Het open klasse teefje was helaas uit vacht en te dik, zij kreeg een Goed. Sanne was in een prima conditie en ze kreeg een Uitmuntend en werd de beste van het ras! Helaas werd ze in de erering bij de veteranen en in rasgroep 8 niet gekozen voor een plaatsing.

Het keurverslag van Sanne:

8 1/2 jaar, prima conditie. Mooie teef. Goede maat. Mooi hoofd met ‘n prima oordracht en een typische beharing op het oor. Goede stop, goede voorsnuit, prima hoekingen voor en achter. Mooie spiraalstaart. Mooie astrakanvacht. Vlotte gangen.1 uitmuntend, CAC, beste teef en BOB.

 

Related posts:

  1. Martini Dog Show 2011
  2. Mearke en Sanne naar de Winner
  3. Dexter-Bo op show
  4. Mearke naar de jonge hondendag
  5. Simmer Blomke is Nederlands Show Kampioen

Tags: , , , , ,

One Response to Martinidogshow 2014

  1. erya on 4 maart 2014 at 07:18

    Goed gedaan dames! lieve groetjes uit Dussen

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »