Het 2e NVSW outcross nest: De pups zijn 8 weken oud

13 februari 2015

Update 23 februari:

De pups zijn uitgevlogen. Vrijdag ochtend vroeg is Romke vertrokken, daarna hebben we afscheid genomen van Boeke en daarna werd Halbe ( roepnaam Joes) opgehaald. We hopen en verwachten dan alles goed gaat met de pups en hun baasjes. Inmiddels hebben we van deze baasje bericht gehad dat het erg goed gaat. Zaterdagochtend is  Brant ( roepnaam Romeo) met zijn baasjes mee gegaan en daarna werd Teake ( roepnaam Hidde) opgehaald. Zondag is als eerste Ynske opgehaald. De baasjes hadden hun Stabijhoun: Silke ook mee genomen ze was hier voor de 2e keer. Silke vindt Ynske wel een leuk speelkameraatje. Jits ( roepnaam Happy) is naar de fokker van Roaske gegaan. Boeke werd net voor de middag opgehaald, hij had nog een lange reis voor de boeg, maar de reis was goed verlopen. Popke hebben we zelf weggebracht.

We missen de pups wel, maar ze waren er aan toe om naar hun eigen baasjes te gaan, we wensen iedereen heel erg veel geluk met hun speciale wettertjes. Dukke mist ze denk ik ook wel, maar de vrije ruimte die de hounen nu weer hebben bevalt hun goed. Nu gaan we alles weer maken zoals het voor het nest was. Dat is altijd een hele klus. Poetsen, wassen en boenen. en zo nu en dan een traantje weg pikken als er  weer een speeltje ergens tevoorschijn komt. Het was weer een geweldige ervaring en we hebben deze keer veel pup bezoek gehad, de teller staat op ongeveer 140!

Update 19 februari:

Gisteren zijn Jildou, Myrthe en ik met de pups in de doggyride naar de buren geweest. Zij hebben een boerenbedrijf met koeien etc. Het ruikt natuurlijk anders dan bij ons op het erf. Ook klinken de stemmen van de blaffende honden anders. De geur van kuil, koeien, paarden etc. is indrukwekkend.  We hebben de pups op de arm even bij het jongvee in  de stal gehad. Thuis gekomen waren ze best moe en ‘s middags hebben ze nog voor op her erf gerend en een ontdekkingstocht door de struiken gemaakt. Ook vandaag speelden ze weer voor het huis je merkt dat de geluiden van langsrijdende auto’s gaan wennen. Morgen gaan de eerst drie pups weg: Romke, Halbe en Boeke verlaten dan ons nest. We gaan ze missen.

 

Update 17 februari:

Het was opnieuw een druk weekend. Zondag zijn er door Hannie Warendorf foto’s gemaakt van alle pups. We hebben de pups in de auto gehad en een stukje gereden om ze vervolgens aan een lijntje uit te laten. Sasker en Erna hebben mee geholpen. Het wandelen ging met wisselend succes. Zie de foto’s. Gisteren zijn we begonnen met de drie daagse ontworming met Panacur, deze ontworming helpt ook tegen een eventuele besmetting van Giardia.

Update 13 februari:

Afgelopen dinsdag zijn Anjolien, Marjolein en Bart langs geweest om een puppytest af te nemen. Truus het baasje van Ynske was ook aanwezig. Er zat wel verschil van gedrag bij de pups onderling.  Sommige pups waren mens gericht terwijl andere meer met hun omgeving bezig waren. Een verslag van deze dag krijgen we nog. Woensdag hebben we er een groot stuk tuin bij voor de pups bij getrokken. De vijver moest daarvoor goed afgeschermd worden. Nu kunnen de pups o.a. graven en door de bamboestruiken rennen. Dukke speelt graag met ze. Mearke is er zo nu en dan bij, Dukke vindt dat maar zo, zo. Ook oom Brun is even wezen puppy knuffelen. Gisteren hebben ze voor het eerst brokjes gehad. Het smaakte hen prima. Ook zijn ze vandaag voor het eerst in de voortuin geweest samen met Dukke en Mearke. De baasjes van Jits waren er om een handje te helpen.

De gewichten  vandaag: Boeke: 5100 gr., Romke: 5300 gr., Jits: 4900 gr., Popke: 4900 gr., Thys: 5100 gr., Halbe: 5500 gr.,Teake: 5500 gr., Ynske: 4900 gr. en Brant: 6100gr.

Update 9 februari: Het was een druk weekend met veel pup mensen en belangstellenden. De pups zijn goed gegroeid. Ze wegen nu tussen de 4150 gram en 5200 gram. De dierenarts is geweest om ze na te kijken en in te enten. Ze zijn allen goed gezond en hebben een prima gewicht.

Update 6 februari: De pups hebben vannacht in de puppykamer geslapen. Dukke heeft ze vandaag 3 x gevoed.

Dukke krijgt minder voer zodat ze niet zo vaak hoeft te voeden. De nageltjes zijn nogal scherp en daardoor beschadigen de uiers. De pups eten 4 x daags vlees/pens.

Update 3 februari: Een aantal leden van de aangewezen jury zijn vandaag geweest. Ze waren goed te spreken over de pups. Volgens een lid, die ook dierenarts is zijn de gebitjes ok en bij de reuen zijn beide balletjes aanwezig. Vanmiddag na hun middag dutje zijn de pups voor het eerst buiten en in de puppykamer geweest. Ze vonden het wel spannend, maar al snel renden ze rond en gingen op onderzoek uit. De pups liggen nu in de puppykamer en straks gaan ze weer even buiten om daarna weer naar de huiskamer te gaan.

Update 2 februari: We hebben de afgelopen dagen veel pup bezoek gehad. Er zijn nog  foto’s gemaakt voor het mededelingenblad van de NVSW. De pups hebben vandaag een rustdag. Thijmen en Myrthe komen niet. Thijmen heeft koorts en zodoende blijven ze vandaag  thuis in Yde. De chipper is net geweest. Ze was natuurlijk erg nieuwsgierig naar de pups. Ze vond ze mooi en is er benieuwd naar de pups wanneer ze anderhalf jaar oud zijn. De pups ondergingen, het chippen en het afnemen van het DNA, gelaten. De gewichten van vandaag zijn tussen de 3300 kilogram en 4100 kilogram.

Update 30 januari: Gisteren hebben we de pups voor de 2e keer ontwormd. Eerst moeten de pups gewogen worden en aan de hand van het gewicht wordt de hoeveelheid ontworming gegeven. Sasker en Erna waren er om te assisteren. ‘s Avonds kwam Jildou met Ineke langs om puppies te knuffelen en foto’s te maken. Ineke krijgt binnenkort een middenslag Poedel.Vandaag zijn Willem en Cobie Ouwehand geweest. Het was een lange rit voor hen, maar na lange files kwamen ze uiteindelijk aan, iets later dan Erna, die een heerlijke soep gemaakt had. We hebben een gezellige lunch gehad.

Update 28 januari: Gisteren heeft Chris Hofkamp mooie foto’s van de pupjes gemaakt. Ze veranderen nu snel. Ze zijn 1 kilogram zwaarder dan vorige week. Gisteravond wogen ze tussen de 2650 gram en de 3280 gram. De vachten groeien nog net zoals bij de wetterhoun. De haren op de snoetjes worden nu langer.

Update 23 januari: De pups krijgen nu ‘s ochtens een beetje melk en rond elf uur vlees/hart van de sponsor Farmfood. om 16.30 opnieuw vlees/hart en ook nog rond 23 uur een portie vlees.

Voor de rest voedt Dukke de pups en drinken ze water. De pups wegen allen meer dan 2 kilogram.

Update 20 januari:

De pupjes krijgen er vanaf zondag vlees bij. Ze eten het vlees graag. Ook hebben ze meer ruimte gekregen. De voorkant van de werpkist hebben we weg gehaald en nu lopen ze zo de ren in.

19 januari

Outcross pups 2wk

[img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_d.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3159.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3272.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3291.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3297.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3310.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3329.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3346.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3359.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3372.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3382.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3399.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3433.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3443.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3464.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3485.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3499.jpg"][img title="" alt="" src="http://www.dewetterhoun.nl/wp-content/flagallery/outcross-pups-wk/thumbs/thumbs_img_3556.jpg"]

 

 

 

Update 18 januari: Er zijn een aantal  pupkopers geweest. Het zijn allemaal leuke en spontane mensen die natuurlijk gelijk al vertedert  zijn op de pups. Dukke had afgelopen nacht geen zin om de voeden en te eten, er was dus weinig melk vandaag. Ik heb de pups vanochtend een beetje pap gegeven. Ze vonden het zo lekker dat ze er bijna helemaal onder zaten. Vanavond hebben ze een beetje vlees gehad. Het smaakte naar meer!

Update 17 januari 2015: De pups groeien goed en zijn tussen hun slaapjes door steeds actiever. Ze lopen en klimmen over elkaar heen. Zelfs midden in de nacht wordt er gevoed, gepoept en gestoeid. De nieuwste foto’ s zijn van de afgelopen nacht.

Update 12 januari: Alle pups wegen meer dan 1 kilogram.

Update 9 januari: De pups hebben de volgende namen gekregen: De reuen: Boeke, Teake, Brant, Halbe, Romke en Thys. Alle reuen met de toevoeging van Krolhier. De teven: Ynske, Jits en Popke met de toevoeging Krulhaar. De stamboom naam is dan b.v. Boeke Krolhier fan de Frije Wetters. De wetterhoun werd vroeger ook wel de Fryske krolhier genoemd. De oogjes zijn open, zo zien ze er weer anders uit.

Update 7 januari 2015: De pups groeien goed ze zijn allen in gewicht verdubbelt. De zwaarste pups zijn boven de 1 kilogram.  Twee reutjes hebben een paar keer flesvoeding gehad. Ze laten wel erg gemakkelijk  een tepel los. De dikke jongens grijpen dan hun kans. De sponsor van dit en het  eerste outcross  nest is FarmFood. De puppymelk, de brok en het vlees krijgen we van hen. De scherpe nageltjes zijn bijna allemaal geknipt. Nog even en dan gaan de oogjes en oortjes open.

Dukke Sanne is afgelopen zondag (28 december) bevallen van negen zwarte pupjes. Om kwart voor vijf in de namiddag werd het 1e reutje geboren, het laatste reutje werd om 2.30 geboren.Er zijn zes reutjes en drie teefjes geboren. De pups zijn effen zwart, maar de meeste hebben toch wel iets wit, namelijk of een witte borstvlek, of witte teentjes, een witte kin en één met een witvoetje. Morgenvroeg komen er foto’s op de site te staan. Onze internet verbinding is helaas vandaag weer eens super traag.

Dukke Sanne is, met goedkeuring van de NVSW, in oktober gedekt door Jongler Jonne Sweet Masterpiece. Een effen zwarte grote poedel, met een rustig en geweldig karakter. Op de, in november, gemaakte  echo waren in ieder geval 5 pupjes te zien. Dukke was wel meer dan tien kilogram aangekomen dus we verwachten er wel een paar meer dan vijf. Maar dat het er maar liefst negen waren dat was boven verwachting.

De door Cobie mooi afgewerkte biesbandjes kwamen precies op tijd aan, namelijk een dag voor de bevalling.

De namen van de pups hebben we wel, maar voor we ze doorgeven moet de Raad van Beheer hun goedkeuring geven. We hebben de pups allemaal als 2e naam Krolhier gegeven, dat betekend Krulhaar. De wetterhoun werd vroeger namelijk ook wel de Friesche Krulhaar genoemd.

We weten niet of de Raad van Beheer dit goedkeurd.

 

Related posts:

 1. De pups zijn vandaag 8 weken oud.
 2. De pups zijn 4 weken oud.
 3. De pups zijn vandaag 6 weken oud
 4. 1e NVSW outcross nest geboren!
 5. de pups zijn uitgevlogen

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to Het 2e NVSW outcross nest: De pups zijn 8 weken oud

 1. wandaschaap on 4 januari 2015 at 11:25

  Van harte gefeliciteerd met de prachtige pupjes!
  Hartelijke groeten Bob, Wanda, Wytze en Joukje

 2. laykam on 5 januari 2015 at 17:20

  Wat zijn ze mooi!
  Tot snel.
  Groetjes Gaby Mus en Marcel Bakker

 3. gerardlenstra on 9 januari 2015 at 11:17

  We zijn nu natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van de hondjes met de oogjes open! Het is nu echt de dagen aftellen tot we kunnen gaan kijken……

  Groeten uit Zuidlaarderveen!
  Daniella en Gerard

 4. ilja liebe on 9 januari 2015 at 12:48

  hoi Limmie, Adries en rest van de familie,
  van harte gefelciteerd met deze hele bijzondere puppies.
  Met deze nieuwe ontwikkelingen hoop ik dat we weer vaker gezellig contact hebben :-) )
  veel geluk met elkaar.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »