Adelgonda Dukke fan de Frije Wetters is Nederlands Show Kampioen

5 april 2015

Gisteren zijn Mearke en ik naar Goes gereden. Dat is zo’n 3 uur rijden. Het doel was om nog een kampioenspunt te behalen.

Mearke zit nog redelijk in vacht maar er waren een paar blote plekjes van het spelen met andere honden. De vacht gaat er dus bijna uit. Mearke moest nog een kwart punt of een heel punt halen, omdat ze op het moment dat ze de benodigde 4 punten had, nog te jong was om Nederlands Kampioen te mogen zijn. Dus op naar Goes. Het weer was eerst redelijk, maar helaas werd het kouder en ging het regenen, dat terwijl het Noorden de zon vol op scheen. Gelukkig waren we niet gelijk om 9.30 aan de beurt, de verwachte tijd voor de keuring van Mearke was 12.30. Om elf uur waren we in Goes.

Helaas duurde het toen nog tot 13.30 dat we aan de beurt waren. Het was wel weer spannend, want de vorige keer vond de keurmeester Mearke nog niet zo bijzonder. Gelukkig, ze prees gelijk haar mooie kop en geweldige vacht. Mearke liep gelukkig voldoende passen in draf, want ze mag graag in telgang lopen, zodat de keurmeester het goed kon beoordelen. Ze kreeg een Uitmuntend en werd daarmee, omdat ze de enigste wetterhoun was, de Best off Breed. De beste van het ras. Haar laatste punt is binnen!! Het was toch een gezellige dag geworden want er waren redelijk veel stabijhounen met hun baasjes aanwezig. De eindkeuring was voor onze rasgroep ( rasgroep  acht: waterhonden en retrievers) om 16.30. Mearke werd niet geplaatst.

Het keurverslag van Mearke: Mooie compacte teef. Goed gevormd hoofd met goede expressie. Goed stevig lichaam. Goede hoekingen, vlot gangwerk. Bone mag een fractie zwaarder. Prima vacht/structuur. Behoorlijke spiraalstaart. Plezierig gedrag en goed voorgebracht. 1 Uitmuntend, CAC CACIB BOB

Afgelopen week is het Kampioenskruis van Dukke Sanne binnen gekomen. Zie foto.

Mearke en ik zijn daarna nog naar Rob en Anita gereden. Zij moesten afgelopen donderdag afscheid nemen van hun wetterhoun reu en grote vriend: Bengt ( Gurbe van Huize de Grift) .

Bengt was een slimme en grappige wetterhoun en een grote vriend voor Erya, ( Erya is bijna 3 jaar geleden overleden) het kleine zusje van Broer en voor Flo. Maar vooral voor Rob en Anita. Het is allemaal nog onwerkelijk dat hij er niet meer is. We wensen hen veel sterkte met dit verlies.

 

 

Related posts:

  1. Adelgonda Dukke fan de Frije Wetters
  2. Mare Dieke fan de Frije Wetters is Nederlands Kampioen!
  3. Simmer Blomke is Nederlands Show Kampioen
  4. Dukke Sanne: bijna Nederlands Kampioen !!
  5. Dukke Sanne de B.O.B. en definitief Nederlands Showkampioen

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »