Bij de nestvlieders Dukke en Jonne op bezoek.

27 mei 2015

Update 27 mei: Afgelopen vrijdag avond zijn we bij Ynske, haar baasjes met hun stabijhoun Silke, op bezoek geweest. Ynske woont op een klein eiland midden in Borculo. Het is een fijne plek om te wonen voor een wetter-en stabijhoun. Ze hebben een grote tuin tot hun beschikking. Ynske is een leuk wetter-poedeltje. Ze speelt, stoeit en ligt daarna graag op je voeten.

Update 29 april: Dinsdag ben ik op bezoek geweest bij Popke. Het is een vrolijk en onbevangen wettertje. Samen met haar metgezel kan ze heerlijk spelen en rollen door het zand. Het water lijkt steeds aantrekkelijker te worden. Fijn om zo’n losloop gebied in je achtertuin te hebben.

Update 27 april: Gisteren was er de fokkersdag van de NVSW. Ynske was daar met haar baasje Truus. Ynske is een vrij wettertje, ze is nergens bang voor. Alleen vindt ze het niet leuk wanneer haar metgezel lang achter een blaft. Ze is oplettend en erg lief. Binnenkort gaan we bij hen thuis langs.

Vandaag zijn we bij Romke thuis geweest. Zo, die is best groot geworden. Romke woog deze week 17 kilogram! Hij woont met z’n baasjes en de konijnen, katten en paarden in een rustig dorp. Romke loopt niet graag aan de riem, dat hoeft ook niet vaak, op hun ruime erf is genoeg te doen, maar soms moet het. Ook hij is niet snel ergens van onder de indruk. Romke is rustig op z’n dolle momenten na.

Update zondag 19 april: Vandaag zijn we bij Jits/Happy geweest. De eigenaresse is de fokster van Ryk Roaske. Roaske haar broer, Boai, woont daar ook. Hij wordt oud, maar is toch iets levendiger geworden sinds Jits bij hen woont. Roaske en Boai worden 3 juni 13 jaar! Happy Jits is een vrolijke pup. Ze heeft geen problemen met water, ze staat zo tot haar ribben in het water. Paardenvijgen eet ze graag, evenals haar verse vlees.

Gisteravond zijn we naar Lelystad gereden. Daar woont Brant, roepnaam Romeo. Romeo was/is de grootste van het nest. Hij vermaakt zich prima in Lelystad, Romeo is graag buiten waar hij met gras en takjes in de weer is. Om hoog gooien en weer opvangen en zoeken. Naast hem woont een groot konijn, het is z’n vriendje. Ik hoop niet dat ooit het gaas het begeeft, want wat gebeurt er dan!? Brant vond de bench geen succes, hij heeft nu een grote ruimte in de kamer waar hij ‘s nachts lekker liggen kan. Hij ligt eigenlijk het liefst op de voeten van de baasjes of op de koude vloer.

Woensdag 15  april: Vandaag zijn we bij Hallbe/Joes geweest. Hij woont niet zover bij ons vandaan. Joes is een flinke reu. Sommige mensen denken dat het een jonge bouvier is. Zijn gewicht is 14 kilo. Joes heeft een bijzonder vriendinnetje, het is een geitje! Het, al oude beestje, rent samen met Joes mee wanneer er de wandeling naar achteren gemaakt wordt. Joes heeft een groot terrein tot zijn beschikking, maar hij blijft graag bij de baas.

Afgelopen zondagavond 12 april zijn we bij Boeke geweest. Het is een enthousiaste pup. Hij speelt graag met de witte herder Shanti, al hoewel zij het nu toch ook wel eens zat is. Boeke zag er mooi uit. Hij was iets gekortwiekt. De vacht was overal gelijkmatig, met advies van de trimster door hun zelf,  geknipt. Van zijn witte voetje was niet veel wit meer over, de kleurzwart  krijgt de overhand. Hij heeft zijn mooie witte borst nog wel. Voor meer foto’s van Boeke en de andere pups zie nestvlieders.

Op 2e paasdag zijn Andries en ik naar Teake ( roepnaam Hidde) en Thys geweest. We vinden het altijd belangrijk om te weten en te zien waar de pups terecht gekomen zijn.

We zijn begonnen om de pups welke het verst weg wonen te bezoeken. De reis ging naar Noord Holland, dus over de afsluitdijk, want dat is de snelste weg. Het was prachtig weer en de rit ging voorspoedig. Hidde was erg moe want hij had deze ochtend al heerlijk gespeeld. Hij heeft lekker met z’n kop onder de bank liggen slapen. Hidde is een vrolijke en zelfstandige hond. Als het hem te druk in huis wordt gaat hij naar de achterdeur om aan te geven dat hij naar buiten wil. Hij kan daar lekker in een schuurtje op een deken liggen. Tijdens het plassen tilde hij zelfs zijn poot al op. Hidde deed dat ook vorige week toen het zo stormde en hij werd tot zijn verbazing omver geblazen. Dat  was natuurlijk erg grappig om te zien.

We vervolgden onze reis naar Zuid Holland. We hebben genoten van d

Related posts:

  1. Dukke Sanne was een dagje op bezoek.
  2. Bij Bokkum op bezoek
  3. Nestvlieders Murk en Blomke stambomen brengen
  4. op bezoek bij Erya en Bengt
  5. Nestvlieders van Murk en Blomke

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »