Yfke is gedekt door Cis Mike

25 mei 2016

Onze Lente Yfke is in de lente gedekt door Cis Mike onder de St. Jan. Yfke werd op de avond dat wij terug kwamen van vakantie loops. Dat had ze dus goed getimed, of zou ze hebben gewacht tot wij weer thuis waren? Een week later werd ze al onrustig en omdat ze op zaterdag al bleef staan als een huis voor Pilgrim, de Wetterhounreu (en ervaren dekreu) van Sasker, ben ik toch maar doorgereden naar Mike. Mike is een stabiele en hele lieve vrolijke reu, die alles goed vindt en die graag op de boerderij “meehelpt”. Op maandagavond hebben de twee tortelduifjes goed geoefend, maar nog geen dekking. Op dinsdagochtend 17 mei was Yfke haar progesteron niveau goed. Ondanks alle pogingen en tot frustratie van Yfke, die Mike op alle manieren probeerde te overreden, zette hij de dekpogingen niet door. En dat tutje Yfke tot 2 keer toe een klein piepje gaf hielp natuurlijk niet. Die avond zijn we naar Ton Boxman, dekmeester in Nunspeet, gereden. Na een korte kennismaken en een hoop gesnuffel in de tuin (er waren die dag al 2 andere dekkingen verricht in diezelfde tuin en er was ook nog een nest jonge merels uitgevlogen die in de klimop bij de schutting zich schuil hielden), mocht ik op een bakje gaan zitten bij een muurtje met Yfke voor me. Met een klein beetje hulp was er vervolgens al snel een vlotte dekking.  Voor beide honden was dit de eerste dekking. Op woensdagavond 18  mei is Yfke nog een keer gedekt met hulp van Ton.  Yfke is gedekt op dag 9 en 10 en als ze drachtig is verwachten we de pups rond 19 juli. Zomer pups dus.

Yfke is sinds een paar dagen hongerig, dus dat is een goed teken. 4 weken na de dekking laten we een echo maken dus dan weten we het zeker.

Related posts:

  1. Simmer Blomke is gedekt door Murk Lieuwes fan’t Ruumels Hiem
  2. Mare Dieke fan de Frije Wetters is gedekt!
  3. Elard fan de Frije Wetters heeft gedekt
  4. Sanne fan de Frije Wetters is gedekt!
  5. Mare,Yfke en Peter

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Jarig: de nakomelingen van Simmer Blomke en Murk.

By Limmie

Van harte gefeliciteerd: Storm/Hessel, Borre, Linda Inka, Blomke’s Sinne, Brander en Bruunke! Deze wetterhounen zijn nu zeven jaar oud. Brander, Bruunke en Sinne hebben...

Read more »

JARIG: Blomke en Dukke zijn 10 jaar.

By Limmie

Het is alweer 10 jaar geleden dat Sanne bevallen is van 12 pups. Dukke Sanne,  Simmer Blomke,  Riemer Roas, Iso en Brun, van harte...

Read more »

Overleden: Annita van der Stroom.

By Limmie

Wat gaan we deze bijzondere vrouw missen. Het is nog steeds niet te bevatten dat ze er niet meer is. Annita stond altijd voor...

Read more »

Geboren: Blomke’s Sinne heeft pups.

By Limmie

Blomke’s Sinne heeft 5 pups. De vader van het nest is Broer Mozes fan de Bistefreon. Fred de Boer is de fokker: kennel fan’t...

Read more »

Drachtig: Blomke’s Sinne

By Limmie

Blomke’ s Sinne is drachtig en volgende week worden de pups verwacht. Sinne is bruin=bont en de aanstaande vader is Broer Mozes fan de...

Read more »