Nestvlieders Mearke en Jarich stamboom brengen

4 juli 2016

Update 2 juli: Freya woont het verst ( Zeeland)  bij ons vandaan. Drie uur en een half uur rijden ongeveer. Jildou en ik waren eerst op bezoek Bruno zoon van Mare en Baukebonne geweest. Hij woont een kwartiertje dichterbij.  Bruno heeft een mooie ruime “bos” tuin tot zijn beschiking. Rond de middag waren we op zoek naar Freya. Via mooie bos paden met prachtige oude bomen en riante landhuizen kwamen we op hun erf. Freya woont heerlijk in dit prachtige bos, samen met wetterhoun Beerke, kruising Senna en natuurlijk haar baasjes. (en  kippen en katten) Binnen 5 minuten lopen zijn ze op het strand, wat een geweldige omgeving voor een hond! Freya is een lieve, enthousiaste en robuuste wetterhoun. Update 28 juni: Marrit Mearke woont in een buitenwijk van Zwolle. Ze woont daar heerlijk rustig met een ruime tuin. Marrit heeft een puppy diploma gehaald met prima punten, dat belooft wat? Update 10 juni: De eigenaars van Friese Fee heeft de stamboom ontvangen. Afgelopen zondag waren we vroeg vertrokken naar ZuidOostBeemster. Dat ligt direct achter Purmerend. Fee woont daar heerlijk op het platteland. Ze rent graag met de lammetjes mee. Langs het gaas dat wel. Ze heeft het er goed naar haar zin. Zie foto’s van het enigste zwarte pupje uit het nest.

Update 3 juni: Afgelopen dinsdag zijn we op visite geweest bij Mearke’s Marije, Dukke Sanne, Sjoerdtje en Tjalling. Marije zwemt graag, dat is handig want Sjoerdtje is met Marije op jachttraining. De vacht ziet er mooi uit, het is een lief en slim teefje.

Update 24 mei: Erna en ik zijn naar Boyl geweest. Daar woont Brun Bente met z’n baasjes. Brun was de kleinste bruine reu uit het nest, maar hij doet  voor anderen niet onder. Hij groeide zelfs te snel. Brun kreeg last van z’n beide voorpoten. Het lijkt, nu hij op ander voer staat, beter te gaan. Brun was blij ons te zien en hij was best druk. Het is een vriendelijke hond en bezoek vindt hij geweldig.  Vandaag heeft hij speeltjes gekregen, helaas heeft hij er een stuk van opgegeten. Han en Thea zijn met Bente naar de dierenarts geweest en nadat hij een braakmiddel gekregen heeft gelukkig een stuk uitgespuugd. Je kunt van alles beleven met de honden.

17-5-2016: Gisteren hebben we de eerste stambomen rondgebracht.

Adriaan was de eerste in de rij.

Hij woont met z’n eigenaars en de wetterhoun Olivier ( kleinzoon van Ika) in Deventer. Olivier is al op leeftijd en mag lekker op de bank liggen. Adriaan gaat met de baas mee op jacht. Binnenkort vertrekken ze voor enkele maanden naar hun woning in Zweden.  Dat wordt vast en zeker  een fijne tijd.

We zijn daarna naar Oosterbeek vetrokken. Ayke woont daar en hij heeft het prima naar z’n zin. Hij speelt graag met andere honden en is niet snel onder de indruk. Ayke helpt graag mee in de tuin. Hij is onlangs een weekend met de scouting mee op kamp geweest.

Bonte Bregje woont in Zalk. Op de terugweg zijn we bij haar geweest. Bregje woont aan een dijk. Met twee katten, een aantal kippen en drie koeien. Ze loopt rustig door het weiland bij de koeien en op stal likt ze hun snuiten. Het is een vriendelijk knuffelhond. Bregje lijkt op beppe Dukke.

De reuen wegen rond de 25 kilogram en  Bregje weegt 19 kilogram.

 

Related posts:

  1. Nestvlieders Murk en Blomke stambomen brengen
  2. Beer Sanne stamboom brengen
  3. Geboren: de pups van Mearke en Jarich!
  4. Bij de nestvlieders Dukke en Jonne op bezoek.
  5. Simmer Sinne heeft z’n stamboom

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »