Yfke heeft pups!

20 juli 2016

 

17 juli: Vrijdagochtend werd Yfke onrustig, hijgen en wilde niet meer eten. ‘s Avonds zei ik nog “och het komt vannacht vast nog niet, maar ik slaap wel naast de werpkist”. Om kwart voor 1 kreeg Yfke de eerste perswee en nog geen kwartier later was de eerste al geboren. Een klein zwart-bont reutje. Als de hele bevalling zo snel gaat dan zijn we snel klaar, dacht ik nog. Maar nee, Yfke nam de tijd. Om  2.50 uur werd er een zwart-bont teefje geboren en een uur later nog een zwart-bont teefje. Daarna hebben we beide even geslapen. Ze begon weer toen de kinderen net uit bed waren. Vol spanning keken Thijmen en Myrthe naar die kleine pups. Yfke vond het prima dat zij er bij waren. Om 8 uur waren Thijmen en Myrthe getuige van de geboorte van een bruin-bonte reu en 2 uur later kon Myrthe prachtig zien hoe het volgende zwarte-bonte teefje geboren werd. Toen volgde er een lange pauze. De kinderen werden uit huis en naar bed gestuurd om rust te creeeren, maar nee Yfke trok haar eigen plan en begon toen er weer volop drukte was in huis aan de bevalling van een flinke zwart-bonte reu. Niet lang daarna begon ze weer met persen op pup nummer 7. Na bijna 2 uur af en aan persen in verschillende poses en buiten rond gelopen te hebben werd dan eindelijk de laatste pup geboren. Dit was een zware bevalling. Het duurde te lang voor de zware bruin-bonte teef, ze werd helaas dood geboren.

Yfke en de pups doen het goed. De pups drinken goed en Yfke heeft goede melk. Alle pups zijn vandaag al mooi gegroeid. Vooral de kleine eerst geborene zien we groeien. Yfke heeft nog wel een tijdje gezocht om de dood geboren pup maar ze is vanaf vanmiddag rustiger. Ze is lekker fit en heeft vanavond alweer een korte wandeling gemaakt. Alleen poepjes opruimen, daar heeft nog ze wat moeite mee. De kinderen vinden het prachtig en maar moeten nog even wennen aan de nieuwe regels in huis. Het liefste zitten ze de hele dag bij de werpkist met een pup op schoot. Yfke vind het prima. Ook Mare en onze poes mogen in de kamer maar worden wel in de gaten gehouden als ze dicht bij komen. Dat weten Mare en Meiske maar al te goed, dus die blijven op gepaste afstand.

Update 20 juli: Yfke en de pups doen het goed! Na een bewogen begin ligt Yfke nu heerlijk ontspannen bij de pups. Gisterochtend hebben we helaas een van de reutjes moeten laten inslapen. Het was de laatste reu die geboren was. Yfke accepteerde hem zondagnacht ineens niet meer in het nest en maandag ging hij sterk achteruit. Dit zorgde voor veel spanning bij Yfke. Het was een lastige en verdrietige beslissing maar bij thuiskomst lag er een ontspannen moedertje op haar rug midden tussen haar pups. Het was de juiste beslissing. Met z’n vijfen groeien de pups als kool. Ook het kleine reutje gaat mooi gelijk op met de rest. Soms laten ze al een klein blafje horen. We kunnen het deze warme dagen gelukkig nog redelijk koel houden in huis. De warmtelamp zijn we niet meer nodig…

 

Related posts:

 1. Mare is bevallen van 7 pups
 2. Yfke is gedekt door Cis Mike
 3. Lente Yfke de beste teef
 4. Yfke is drachtig :-)
 5. Pups een paar dagen oud

Tags: , , , ,

2 Responses to Yfke heeft pups!

 1. marijke on 18 juli 2016 at 23:38

  Wauw wat zijn ze allemaal mooi.
  Proficiat met de pups en wij kunnen bijna niet wachten om ze te knuffelen

 2. wandaschaap on 21 juli 2016 at 08:46

  Van harte gefeliciteerd met de prachtige pupjes!
  Geniet ervan!
  Groetjes Bob& Wanda em “oom” Wytze en Joukje

Algemeen Nieuws

Jarig: de nakomelingen van Simmer Blomke en Murk.

By Limmie

Van harte gefeliciteerd: Storm/Hessel, Borre, Linda Inka, Blomke’s Sinne, Brander en Bruunke! Deze wetterhounen zijn nu zeven jaar oud. Brander, Bruunke en Sinne hebben...

Read more »

JARIG: Blomke en Dukke zijn 10 jaar.

By Limmie

Het is alweer 10 jaar geleden dat Sanne bevallen is van 12 pups. Dukke Sanne,  Simmer Blomke,  Riemer Roas, Iso en Brun, van harte...

Read more »

Overleden: Annita van der Stroom.

By Limmie

Wat gaan we deze bijzondere vrouw missen. Het is nog steeds niet te bevatten dat ze er niet meer is. Annita stond altijd voor...

Read more »

Geboren: Blomke’s Sinne heeft pups.

By Limmie

Blomke’s Sinne heeft 5 pups. De vader van het nest is Broer Mozes fan de Bistefreon. Fred de Boer is de fokker: kennel fan’t...

Read more »

Drachtig: Blomke’s Sinne

By Limmie

Blomke’ s Sinne is drachtig en volgende week worden de pups verwacht. Sinne is bruin=bont en de aanstaande vader is Broer Mozes fan de...

Read more »