5de week: De hele ren en buiten spelen

19 augustus 2016

De pups hebben heel wat meegemaakt deze week. In het weekend hadden we vrienden met hun twee dochtertjes te logeren. Met 4 kleine kinderen in huis kregen de pups dubbel zoveel knuffels en kusjes en was er heel wat lawaai in huis. Zondag zijn we lekker op stap gegaan zodat de pups wat meer rust hadden. Thijmen en ik zijn tussendoor naar huis gegaan om Yfke bij de pups te doen en ze vlees te geven. We hebben de pups toen voor het eerst in de kamer laten spelen. Yfke vond dit geweldig. Ze had alle ruimte om heerlijk met de pups te spelen. En ook Thijmen genoot volop van de rond rennende pups. Ik had de tranen in mijn ogen staan van ontroering. De pups waren niet onder de indruk van deze nieuw verworven vrijheid, maar vonden het tapijt bijzonder interessant. Dinsdag was het mooi weer dus hebben we de deuren naar buiten opengezet. De pups hebben vanaf de drempel even naar buiten gekeken maar spelen in de kamer met Yfke was toch nog leuker. Yfke bleef ook liever met de pups binnen. Woensdag zijn ze iets verder naar buiten gegaan en donderdag hebben ze heerlijk over het terras en door het gras gerend. Donderdag hebben de pups ook de hele ren tot hun beschikking gekregen. De pups reageerden of het nooit anders geweest is. Ze zijn heerlijk gemoedelijke en vrije pups. De pups krijgen nu al 6x per dag een beetje vlees en Yfke bouwt het aantal voedingen dat zij geeft geleidelijk af. Vandaag (vrijdag) heeft ze nog 2x gevoed. De pups eten nu buiten en vandaag hebben ze alle poepjes al in de tuin gedaan. Begin van de week zijn de pups ook voor de tweede keer ontwormd. Ik heb ook de toekomstige eigenaren laten weten welke pup ze krijgen. “Besseltje” heet nu Yde Meisje, “Zwart-witje” heef Jente Jebbe, en “Cape” heet Wub Sterre. Bij de jongens was het al duidelijk. De bruin-witte heet Kaay en de zwart-witte heet Bûnte Boet.

 

 

 

Related posts:

  1. Lekker buiten spelen…
  2. 4de week: Eerste hapjes vlees
  3. Pups van Yfke zijn alweer 1 week oud
  4. Ingeënt en gechipt
  5. Yfke heeft pups!

Tags: , , ,

One Response to 5de week: De hele ren en buiten spelen

  1. Tonka on 21 augustus 2016 at 10:11

    Wat een prachtige foto’s en hoe geweldig is het de kinderen met de puppy ‘s, wat een plezier.
    Gr

Algemeen Nieuws

Jarig: de nakomelingen van Simmer Blomke en Murk.

By Limmie

Van harte gefeliciteerd: Storm/Hessel, Borre, Linda Inka, Blomke’s Sinne, Brander en Bruunke! Deze wetterhounen zijn nu zeven jaar oud. Brander, Bruunke en Sinne hebben...

Read more »

JARIG: Blomke en Dukke zijn 10 jaar.

By Limmie

Het is alweer 10 jaar geleden dat Sanne bevallen is van 12 pups. Dukke Sanne,  Simmer Blomke,  Riemer Roas, Iso en Brun, van harte...

Read more »

Overleden: Annita van der Stroom.

By Limmie

Wat gaan we deze bijzondere vrouw missen. Het is nog steeds niet te bevatten dat ze er niet meer is. Annita stond altijd voor...

Read more »

Geboren: Blomke’s Sinne heeft pups.

By Limmie

Blomke’s Sinne heeft 5 pups. De vader van het nest is Broer Mozes fan de Bistefreon. Fred de Boer is de fokker: kennel fan’t...

Read more »

Drachtig: Blomke’s Sinne

By Limmie

Blomke’ s Sinne is drachtig en volgende week worden de pups verwacht. Sinne is bruin=bont en de aanstaande vader is Broer Mozes fan de...

Read more »