Thuis allemaal beestjes

29 augustus 2017

Update 2 september: De wezel huist nog steeds op ons erf. Nu zat hij onder een stapel sloophout. De hounen probeerden hem uit te graven. Uiteindelijk heeft de wezel opnieuw het hazenpad gekozen. Augustus: De wezel had zich verstopt in één van de houthokken.  Blomke, Mearke en Storm roken hem wel, maar ze konden er met geen mogelijkheid bij komen. De hounen klommen over het hout, op het dak en probeerden onder de houten kisten te kruipen. De wezel gromde luid. Na een tijdje heb ik hen achter huis gedaan, zodat de wezel een veilig heen komen kon zoeken. Blomke is toen van het erf gegaan en ze stond voor onze “poort” zacht te blaffen. Ze keek strak naar het hout hok, want daar moest ze heen! De volgende ochtend was de rust weer gekeerd. De zwaluwen bij de achterdeur zijn uit gevlogen. Vier stuks waren het. Deze zwaluwen komen altijd een week of twee later dan de andere zwaluwen. Ze hebben altijd moeite om een goede plek voor het nest te vinden. uiteindelijk broeden ze op dezelfde plek als de vorige jaren. In de paardenstal zijn ongeveer 40 jongen geboren en uitgevlogen. Deze zwaluwen hebben twee nesten verzorgd. We hebben dus geen last van muggen en vliegen. Een erg fijne bijkomstigheid. Het is een lust om de zwaluwen te zien en te horen. Ze drinken al vliegend uit de vijver .

Nog meer beestjes: 14Juli ,vanochtend probeerde er een ree zich bij ons door de heg te wurmen. Een tweede stond er naar te kijken. Toen Andries polshoogte wilde nemen, renden ze beide de straat uit. Onlangs lag er een grote das bij ons langs de straat. Deze dieren hebben een burcht bij ons in “het Veld”. Er komen steeds meer dus ze gaan aan de wandel. Regelmatig worden deze dieren helaas dood gereden. Ook de jonge vogels, vooral de duiven en kraaien,  zijn hun leven niet zeker, ze zijn soms nog niet snel genoeg om weg te vliegen. Zo hebben Blomke en Mearke wel eens een “lekker” hapje binnen gehaald. Tijdens het hooien hoorde ik steeds geblaf. Er kroop een ringslang en Mearke had haar gevonden. De slang was erg boos. Ze blies naar Mearke die opgewonden stond te blaffen. Snel heb ik Sasker geroepen, hij en Erna hielpen mij met het hooien, om een foto te kunnen maken. Net op tijd, want de slang kroop weg en ik dacht dat ze veilig was, maar even later liep  Mearke met de slang in de bek. Gelukkig gaf ze de slang af, en deze leefde nog. Ik heb haar toen weg gelegd in het struikgewas waar de honden niet vaak komen. Het is alweer jaren geleden dat ik een ringslang bij ons heb gezien. Ik zie Fimme nog verbaasd kijken toen hij een slang langs de kant van de vijver zag. Elke keer dat hij daar weer langs kwam zag je hem, met z’n enorme poten heel zachtjes sluipend voorbij lopen, en zoekend kijken. De andere honden hadden de slang niet gezien en begrepen niets van zijn gedrag.

Mei 2017:  Allemaal beestjes! Ik hoorde Mare en Yfke opgewonden blaffen, is er een kat in de tuin? Nee het is een wezel. De honden hadden het dier de regenpijp in gejaagd. De wezel kon niet   naar boven klimmen en wegrennen was geen optie. Het beestje haalde uit naar de honden en krijsde luid. Bang was deze wezel zeker niet. Ik heb na het maken van een foto en filmpje de honden naar binnen gedaan. Zo kon dit nuttige diertje ontsnappen.

Een muisje was in een pijp gevallen. De honden probeerden het diertje eruit te graven, wat niet lukte. Rondom de buis waren inmiddels grote kuilen gegraven. Hup, de honden weer naar binnen en met een latje heb ik het muisje uit de buis kunnen halen. Een beetje beduusd scharrelde het diertje weg onder de struiken.

Het volgende dier heeft het niet overleefd, een rat die onder het hout lag, was al erg lang dood. Het was een mummie geworden.

 

Related posts:

  1. Thuis.
  2. Allemaal beesjes!
  3. Thuis.
  4. de herfst is in aantocht
  5. de ringslang

Tags: , , ,

Geef een reactie

Algemeen Nieuws

Show Zwolle, Maastricht,Echt en Rotterdam. Wub Sterre was en is de ster.

By Limmie

Update 9 oktober: Wub Sterre fan de Frije Wetters werd afgelopen zaterdag de beste bij de wetterhounen. Aanwezig waren de enigste reu  Hidde, hij...

Read more »

F2 nesten: Wetterhoun/Labrador Retriever x Wetterhoun

By Limmie

Een aantal weken geleden zijn er twee F2 nesten geboren. We/ik hebben bij beide nesten een bezoek gebracht. Als eerste aan het nest waar één...

Read more »

Overleden: Frouke

By Limmie

8Juli 2017 is Frouke overleden. Ze is 13 en een half  geworden. Frouke was nog in redelijke conditie. Ze liep nog fijn door de...

Read more »

Pups geboren: Froukje is bevallen.

By Limmie

Froukje is 27 juni bevallen van maar liefst 9 pups. Vader van het nest is Wytse Dauwe fan de Frije Wetters. Drie reutjes en...

Read more »

Ayke en Adriaan

By Limmie

Aike was afgelopen weekend met z’n baasje op stap. (naar DE STEEG) Ze werkten mee in de NVSW stand. Aike heeft vrijdag ook met de jachtdemonstratie...

Read more »