Nestvlieders pups Mearke & Jarich

7 september 2017

Update 8 september: Sjoerdtje was vandaag even bij ons met Dukke Sanne en Mearke’s Marije. Marije is nu iets uit vacht. Misschien ga ik met haar naar de kerstshow. Met Dukke gaat het goed. Ze moest even Mearke op haar plaats wijzen want die ging zowat op haar zitten.

Update augustus 2017: Ayke heeft er een vriendinnetje bij. Het is familie, maar dat is bijna onvermijdelijk. Ze heet Tyske Beike fan Tjebbe’s Hiem. Ayke heeft haar de eerste 24 uur genegeerd. Nu speelt hij met haar. Hij is erg geduldig. Tyske heeft een bot van Ayke gevonden en het zich toegeeigend.  Dat vindt Ayke geen probleem. We kregen een mooie collage van Frya. Brun is nog even langs geweest met z’n baasjes. Het is een erg leuke en sterke reu.

Update 1 januari 2017: Brun is erg braaf en speelt graag met de kleinkinderen.

Update 22 nov.: Gisteren hebben we: Mearke en ik, de laatste stamboom afgeleverd. Rymke Sibbe moest de stamboom nog hebben. Rymke woont samen de outcross reu Drys. Ze kunnen het samen goed vinden. Update 16 nov.: Brun Bente heeft een nachtje bij ons geslapen. Dat ging goed, hij heeft ook fijn gespeeld met Blomke . Update 15 oktober: Brun Bente is vandaag op bezoek geweest. Brun heeft lange tijd niet met andere honden kunnen spelen. Hij is nogal wild en ongeremd. Brun is sociaal, maar Mearke vond hem wel erg indrukwekkend, Sanne trok zich niets aan van de enthousiaste benadering en  Blomke ging hem uitdagen tot spel. Alle drie reageerden ze dus verschillend op Brun. Zo heeft Brun weer iets geleerd.  Geen hond reageerd hetzelfde!

Update 2 oktober: Rymke en Marije zijn vandaag voor het eerst naar een show geweest. Beide liepen goed en waren ook goed te beoordelen. Het was voor de keurmeester moeilijk om een keuze te maken, want de zusjes lijken erg op elkaar en toch zijn ze ook verschillend. Uiteindelijk werd Marije de beste van beide teefjes en de beste teef. Er waren vier wetterhounen ingeschreven: Simon fan’e Aldtsjerkster Mar, Jannes, Marije en Rymke. De beste van het ras werd Jannes.

Het keurverslag van Marije: 9 maanden. Rastypisch teefje, goede maat en lengte-hoogte verhouding. goed gevormd tevenhoofd. goed aangezet en gedragen troffeloor. mooie verhouding schedel snuit. midden bruin oog. krachtige hals. goed gehoekt voor en achter. al goed ontwikkeld in lichaam, prima ribwerving en borstdiepte. stevige bone, lage hak. spiraalstaart. staat goed op de benen, mooie astrakanjeugdvacht. voor leeftijd al heel behoorlijk gangwerk. fijn gedrag.  1 Uitmuntend, CAC.

Het keurverslag van Rymke: ruim negen maanden, rastypisch teefje, nog volop in ontwikkeling. goede maat en lengte-hoogte verhouding. vrouwelijk hoofd. zag graag tikje meer stop. oogkleur passend bij vacht. goed gevormd, wat groot oor. met rastypische beharing. toont ietsje lip. correct gebit. goede hals-ruglijn. moet in lichaam nog verder uitzwaren. prima bone. compacte voeten. spiraalstaart. mooie astrakan vacht, zeker voor deze leeftijd. voor leeftijd al prima gangwerk. fijn gedrag. Uitmuntend res. CACX

Update 26 september: Freya is loops geworden. Dat is best vroeg voor een wetterhoun, maar moeder Mearke en grootmoeder Dukke waren er ook vroeg bij.  Het is een leuke en slimme hond, ze geeft precies aan wat ze wil. Als ze water wil, dan tikt ze met haar snuit tegen de hondenpan. En als ze uit moet dan gaat ze naar de vensterbank waar de riemen liggen en tikt ze daar tegenaan met haar snuit. Ze moet dan poepen.  Brun Bente is fijn een paar dagen met z’n baasje op vakantie geweest. Brun mag nu weer spelen met honden en dat heeft hij ook gedaan. Hij is erg sociaal naar honden en mensen. Update 4 september: Het gaat goed met Brun, hij mag langer lopen, wel langzaam opbouwen. Update 28 juli: Brun Bente is onlangs aan  beide ellenbogen geopereerd. Er zat een los stukje kraakbeen in beide ellenbogen. D.m.v. een kijkoperatie zijn deze stukjes, stukje voor stukje verwijdert. Nu moet Bente 6 weken lang aan de lijn uitgelaten worden, eerst in de tuin en alles goed gaat even de straat uit. Om Bente in het gareel te houden is erg intensief, het is namelijk een enthousiaste hond. Nu maar hopen dat hij over een tijdje pijn vrij kan bewegen.

Update 12 juli: Ayke is op vakantie. Samen met z’n baasjes trekt hij met een camper door Engeland. Hij is al snel gewent aan het reizen en gedraagt is prima. Update 28 juni: Marije is drie dagen bij ons geweest. Ze vond het erg gezellig en de roedel vond het prima dat ze er was. Ze heeft heerlijk gespeeld met oudoom Storm. Mearke greep in toen het spelen volgens haar te ruig ging. Zie foto’s. Update 27 juni: Sjoerdtje schreef: Marije  heeft voor het eerst een stikelbaarch gevonden en mee genomen naar huis. We waren hier bij ons in het weiland aan het wandelen, Marije bleef op dezelfde plaats en maar blaffen. Als ze ver van mij af is, komt ze altijd bij mij, maar nu niet. Haar opgehaald bij de zoals het bleek stikelbaarch weg gehaald en aan gelijnd. We zijn bijna thuis en heb haar los gelaten en als een sneltrein naar haar stikelbaarch, het is ongeveer 400 mrt. bij ons vandaan. Marije weer opgehaald en de stikelbaarch in de bek mee genomen naar huis. Heb hem laten in een emmer wegegbracht, 2 uur laten was hij verdwenen.

Update 14 juni: Brun Bente is met z’n baasjes op vakantie naar Duitsland. Hij had in de stad Trier veel bekijks. Ook de Duitse koeien vonden hem erg apart.

Update 28 mei: We kregen een mooie foto van Freya en Arco binnen. Ja, wie is er nu de baas??

Update 11 april:  De pups groeien goed door. De puppyvachten worden nu langzaam krulvachten.

Update 20 maart: Vorige week heb ik Marije even bewondert, ze woont bij oma Dukke. Het is een vrolijk en vrij pupje. Update 10 maart: een paar leuke foto’s van de pups erbij. Update 29-2-2016: Het gaat erg goed met de pups. Ze groeien lekker door. Ze gaan naar een cursus en leren snel. Van bijna iedereen hebben we een goed bericht ontvangen over de pups. Ze wennen snel aan hun nieuwe omgeving en de meesten slapen ‘nachts lekker door.

Related posts:

  1. Nestvlieders Mearke en Jarich stamboom brengen
  2. JARIG! De pups van Mearke en Jarich.
  3. Geboren: de pups van Mearke en Jarich!
  4. Adelgonda Dukke ( Mearke ) en Jarich krijgen pups.
  5. Mearke’s Marije beste in Einhoven.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »

Verjaardagen kleinkinderen.

By Limmie

Thijmen en Myrthe hebben hun kinderfeestjes bij ons in Mantinge gevierd. Hier hebben ze natuurlijk alle ruimte en veel mogelijkheden om iets te doen....

Read more »