Nestvlieders van Mearke’s Marije en Durk.

8 juli 2020

Update 9-7-2020: Peaske heeft een zwemvestje gekregen. Bij haar zijn er officiele HD en ED foto’s gemaakt. Het gaat goed met Swart, hij gaat nu lekker buiten zwemmen.Update 26-6-2020:  Helaas moest Swart een operatie aan z’n ellenboog ondergaan. Nu zijn andere.  We verwachten en hopen  dat hij goed hersteld. Wel erg sneu voor Swart en baasje Sietske, weer revalideren en voorzichtig aan doen. Update 7-6-2020: Foto’s van Swart, Maartje Marie en Peaske. Swart bij de jachtraining, Maartje aan zee en ook Peaske bij de jachttraining. Update 11 maart 2020: Gelukkig Swart lijkt beter te lopen en nu mag hij ook zo nu en dan los lopen. Hij is voor revalidatie een aantal keren naar een waterbak geweest en dat heeft hem ook goed gedaan. Zie foto. Update 4 februari 2020: Swart is een paar weken geleden geopereerd aan zijn ellenboog. We hopen dat het herstel na deze operatie goed gaat. Waarschijnlijk is door te zware belasting van deze ellenboog het probleem ontstaan. Swart heeft soms moeite met opstaan en daardoor komt er extra druk op de voorpoten. De dierenarts is wel positief over Swart, dus ook wij verwachten dat hij zich goed hersteld en eindelijk vrij kan/mag bewegen. Update 29 december: Alle stambomen zijn bij de “pups” en iedereen heeft een bezoek van ons gehad. Zie foto’s.  Update 8-12-2019: Op deze regenachtige zondag hebben we een bezoek gebracht aan Blossem Sus en Maitiid Melis. Blossem is een erg leuke jonge wetterhoun. Ze is enthousiast, speels en oplettend. Er ontkomt haar weinig. Ze ziet zelfs de kleinste verandering en ook haar neus werkt goed. Blossem houdt ook erg van knuffelen. Ze weegt nu 19 kilo. Maitiid Mellis ( Wikel) woont in Duitsland, hij heeft een zeer groot omheind erf waar hij kan rennen en spelen samen met de vijf jarige Gidon. Het is een enthousiaste reu en het perfecte kameraatje voor Gidon.  Update 24-11-2019: Afgelopen zaterdag hebben we een wandeling gemaakt met moeder Marije, Sjoerdtje, Sietske, Swart en ik. Een rondje “Potten” in de waterrijke omgeving van Snits. Een sterke wind woei vanaf het Snekermeer. Swart was erg geinterresseerd in Marije en moeder Marije ging haar eigen ding doen. Snuffelen, rennen en een apportje uit het water gevist. Ook Swart wist hoe je een apport  kon halen! Zie foto’s. Swart ging nog mee in een restaurant en hij gedroeg zich voorbeeldig.

Update 11-11-2019: Gisteren hebben we de stamboom bij Bowe gebracht. Bowe groeit op bij Anika en Edgar met hun drie kleine kinderen. Ook zijn er veel dieren aanwezig. Binnen een aantal knaagdieren en buiten schapen en kippen. Bowe is gelukkig erg voorzichtig met hen. Vrijdag ben ik bij Rob, Anita, Maartje en Flo geweest. Het gaat goed met de enthousiaste Maartje Marie. Ze is graag buiten met de oudere wetterhoun dame Flo. Samen met Rob maakt ze fijne wandelingen. Maartje heeft al een dichte vacht. Helaas zat ze aan haar staart te knagen dus die is nu kaal. Dat kan gekomen zijn door de anaalklieren. Nu vindt ze het een leuk spelletje, het zal tijd kosten om het knagen aan de staart af te leren.

Update 6-11-2019: De eerste twee stambomen zijn gebracht. Afgelopen zondag eerst naar Heerlen waar Gallowglass samen met Natasja en Abby en nog meer huisdieren woont. Gallowglass mag op dit moment niet loslopen en met andere honden rennen en spelen, hij heeft last van een ellenboog. Dat is erg sneu, maar aan de lange lijn kan hij toch zijn energie enigszins kwijt. Het is een sociale reu, naar mens en dier. Ook lijkt hij erg op moeder Marije. Het volgende adres was in Maastricht, bij Peaske, Trudi en Goitzen. Ook Peaske lijkt erg op moeder Marije. Die ochtend was Trudi met haar naar de jachttraining geweest. Peaske doet het goed. en Trudi ook. Trudi heeft zelfs een waadpak aangeschaft, van Chinese makelij dat had nog wel wat voeten ( 2 linker) in aarde. Uiteindelijk heeft ze een goed pak ontvangen. Nu maar hopen dat ze niet wegzakt in de zachte blubber.

Update 21 oktober: Foto’s van Peaske en Gallowglass. Update 9 sept. Foto’s van Peaske, Swart en Herro. Swart is naar de fysiotherapeut geweest. Zij kon niets ernstigs vinden. Wel wat stijf in de rug. Swart heeft een massage gehad en het leek iets beter te gaan. Helaas is de stijfheid nog niet over. Peaske is geblesseerd geraakt zij is naar een osteopaat geweest en dat lijkt beter te gaan, volgende week nog een keer. Herro heeft de hangmat ontdekt en ligt daar soms heerlijk alleen op.Update 3 september: Foto’s van Jibbe. Update 28 aug. : Swart is wat stijf tijdens het opstaan. Sytske gaat zaterdag met hem naar een fysiotherapeut. Nu maar hopen dat het niets ernstigs is.  foto’s Maartje, van Herro, Blossem. Update augustus: Een aantal pups zijn of waren met vakantie. Wikel in naar Slowakije, Bowe was in Orvelte, Herro is op vakantie in Makkum. Update 17 juli: Gewichten van een paar pups: Peaske 8,5kg., Blossem 8,9kg., Maitiid/Wikel 9,5kg. en Swart 12 kg. Leuke berichten over de pups, eigenlijk is iedereen erg tevreden over hun pup. Ze slapen en eten goed, ze zijn vrij en blij. Update juli: Foto’s en leuke berichten ontvangen van de nestvlieders. Gallowglass heeft kennis gemaakt met de Saarloos wolfhond, heel veel indrukken voor hem. Abby zijn terughoudende vriendin, beschermd en speelt met hem. Ook valt hij regelmatig in de vijver.  Peaske is vandaag naar de jachttraining geweest. Het ging prima, baasje en pup, leren veel.  Alle pups zijn uitgevlogen. Herro als eerste op woensdag, Maitiid, Blossem, Maartje, Gallowglass en Bowe op zaterdag, zondag Peaske en maandag Jibbe. Swart is dinsdag vertrokken. Hij heeft nog een dag alleen kunnen genieten van de aandacht van Marije. De pups doen het goed, de meeste slapen in een bench en slapen door met hun baasjes nu nog in de buurt. Marije heeft gezien dat de puppykamer leeg en schoon is en ze voelde zich wel onwennig. Gisteren  is ze door Sjoerdtje opgehaald, Marije is een prima moeder!

We wensen allen veel plezier en geluk met hun pup. Het uilenspeeltje van pappa Durk wordt  goed gebruikt en zo ook de andere speeltjes die door bezoekers mee gebracht zijn voor de pups, bedankt allemaal! Oh ja een leeg nest syndroom, daar hebben wij geen last van, want Mariken heeft een mand vol met de pups en Marije en Durk gehaakt. Bedankt Mariken!  Zo kunnen we nog fijn aan hen terug denken.

 

Related posts:

  1. Jarig! De `pups`van Mearke´s Marije en Durk.
  2. Mearke’s Marije is drachtig en de pups zijn geboren!
  3. HD foto Marije,de dekking en helaas geen pups.
  4. Mearke’s Marije is loops en gedekt!
  5. Nestvlieders Mearke en Jarich stamboom brengen

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Let op : giftige paddenstoelen

By Limmie

Giftige paddenstoel zorgt voor dode honden in Burgum 14 sep 2021 – 20:37 Een groene knolamaniet – een paddenstoelsoort – zorgde in Burgum voor...

Read more »

Gedekt maar helaas leeg gebleven: F1 teefje Eelkje Froukje v. Dijk en Waard

By Limmie

Update: 23 juni: Helaas Eelkje is niet drachtig, volgende keer opnieuw. Eelkje Froukje is onlangs gedekt door de wetterhoun reu Jitze. Eelkje is een...

Read more »

Jarig: de nakomelingen van Simmer Blomke en Murk.

By Limmie

Van harte gefeliciteerd: Storm/Hessel, Borre, Linda Inka, Blomke’s Sinne, Brander en Bruunke! Deze wetterhounen zijn nu zeven jaar oud. Brander, Bruunke en Sinne hebben...

Read more »

JARIG: Blomke en Dukke zijn 10 jaar.

By Limmie

Het is alweer 10 jaar geleden dat Sanne bevallen is van 12 pups. Dukke Sanne,  Simmer Blomke,  Riemer Roas, Iso en Brun, van harte...

Read more »

Overleden: Annita van der Stroom.

By Limmie

Wat gaan we deze bijzondere vrouw missen. Het is nog steeds niet te bevatten dat ze er niet meer is. Annita stond altijd voor...

Read more »