Fokkersdag: locatie FarmFood te Nijverdal

5 september 2021

De verlate fokkersdag van de geboren wetterhounen van 2019 werd gehouden bij de sponsor van de NVSW FarmFood.

Het nest geboren op 20 april 2019. Moeder is Mearke’s Marije fan de Frije Wetters en vader is Durk. Helaas waren de vader en de moeder van het nest afwezig, zo ook Herro en Gallowglass. Aanwezig waren van de negen geboren pups: zeven. Mooi om te zien.

Verslag van het nest: Alle honden zijn echt rastypische wetterhounen met mooie hoofden. Rastypische astrakan vacht en bij de meeste een echte spiraalstaart. Gedrag en karakter van alle honden prima. Temperamentvol maar goed benaderbaar. In bouw met name de achterhand bij deel van de honden wel de opmerking dat ze wat sikkelhakkig staan.

Reu A afwezig: Gellow Glass.

Reu B: Bowe Ype

ALGEMEEN BEELD Mooi compact gebouwde reu van 2 1/2 jaar. HOOFD Heel mooi mannelijk hoofd, met rastypische verhoudingen en belijningen. Compleet scharend gebit. Goed oog en oor met rastypische grimmige expressie. BOUW Goede ruime borstkas met een mooie spiraalstaart. Goede voorhand met voldoende hoeking, staat achter wat sikkelhakkig en iets ondergeschoven. BEHARING rastypische astrakan beharing. Wit met bruine platen en ticking. Rastypische beharing van oren en staart. GANGWERK Loopt conform constructie: achter sikkelhakkig. GEDRAG EN KARAKTER Temperamentvolle reu die zich goed laat benaderen en betasten. OPMERKING twee normale testikels.

Reu C : Swart

ALGEMEEN BEELD Mooie compacte rastypische reu van 2 1/2 jaar. HOOFD Mooi rastypisch hoofd met  brede schedel en daarbij passende voorsnuit. Compleet krap scharend gebit. Goed oog met een mooie expressie. Mooi troffeloor. BOUW Goede ruime borstkas en goede benen en voeten. Voor voldoende en achter matig gehoekt. BEHARING Mooie astrakan vacht met rastypische beharing aan oren en staart. Zwart met witte aftekening. GANGWERK Gaat goed door de ring. Achter wel wat onregelmatig in beweging. GEDRAG EN KARAKTER Gedraagt zich prima in de ring en laat zich goed betasten. OPMERKING twee compete testikels.

Reu D afwezig: Herro.

Reu E :Maitiid Melis

ALGEHEEL BEELD Compact gebouwde rastypische jonge reu van 2 1/2 jaar. HOOFD Mooi mannelijk hoofd met goede verhouding en belijningen. Laat iets mondhoek zien. Scharend gebit. Mist rechtsboven de P3. Goed  oog met mooie expressie en goed troffeloor. BEHARING Mooie astrakan beharing. Bruin met witte aftekening. GANGWERK Gaat vlot door de ring met voldoende ruime passen voor en achter. GEDRAG EN KARAKTER Enthousiaste jonge reu die zich goed laat betasten en benaderen. OPMERKINGEN Beide testikels zijn aanwezig.

Reu F: Jibbe

ALGEHEEL BEELD Rastypische jonge reu met een compact totaalbeeld. HOOFD Rastypisch reuenhoofd. Met goede belijning en verhoudingen. Compleet scharend gebit. Goed oog en troffeloor. BOUW Voldoende ruime borstkas. Mooie spiraalstaart, goede benen en voeten. Voor en achter matig gehoekt. BEHARIG Mooie astakanbeharing met rastypische beharing aan oren en staart. Bruin met witte aftekening. GANGWERK Gaat vol enthousiastme door de ring. Gangwerk passend bij de contructie. GEDRAG EN KARAKTER Temperamentvolle reu die zich goed laat betasten en benaderen. OPMERKINGEN twee testikels.

Teef G: Blossem Sus

ALGEHEEL BEELD Mooi rastypisch teefje met een licht gestrekt totaalbeeld. HOOFD Heel mooi vrouwelijk hoofd. Met rastypische belijningen en verhoudingen. Compleet scharend gebit. Goed oog en expressie en mooi troffeloor. BEHARING In aanleg mooie astrakanbeharing maar op dit moment niet in optimale conditie. Wit met bruine platen en ticking. GANGWERK In gangwerk achter wat sikkelhakkig en onregelmatig en voor wat los. GEDRAG EN KARAKTER Prima stabiel gedrag en laat zich probleemloos benaderen en betasten.  OPMERKINGEN geen.

Teef H: Maartje Marie

ALGEHEEL BEELD Rastypische jonge teef met een compact totaalbeeld. HOOFD Mooi rastypisch vrouwelijk hoofd met goede verhoudingen en belijningen met krapscharend gebit. Mooi ooog, goede expressie en mooi troffeloor. BOUW Mooie ruime borstkorf. Goede benen, voeten mogen wat sterker. Staat achter wat sikkelhakkig en voorhand rechts war ver naar voren. BEHARING Mooie astrakanvacht. Zwar met witte aftekening. GANGWERK In gangwerk achter wat sikkelhakkig en onregelmatig en voor wat los. GEADRG EN KARAKTER Prima gedrag. Laat zich goed betasten. OPMERKINGEN gee.

Teef I: Peaske Ljocht

ALGEHEEL BEELD Rastypische jonge teef met een licht gestrekt totaalbeeld. HOOFD Wat fijner besneden hoofd. Compleet scharend gebit, goed oog en expressie en mooi troffeloor. BOUW Voldoende ruime borstkorf. Goede benen en voeten> Voor en achter voldoende gehoekt. Voorhand ligt iets ver naar voren. Staart mag iets meer spiraal laten zien. BEHARING Mooie astrakanvacht .Wit met bruine platen en ticking. GANGWERK Gangwerk voor wat los. En mag achter nog iets meet stuwen. GEDRAG EN KARAKTER Prima stabiel gedrag. Laat zich probleemloos benaderen en betasten. OPMERKINGEN geen.

Mooie verslagen van dit Frije Wetters nest. Foto’s volgen.

Related posts:

  1. Verslagen fokkersdag: Nest Blomke en Murk
  2. Verslagen fokkersdag: nest Linde Roas en Beau
  3. Verslagen fokkersdag: Nest Mare en BaukeBonne
  4. De fokkersdag mei 2010
  5. Fokkersdag oktober 2013 nest van Gurbe en Dukke Sanne.

Tags: ,

Geef een reactie

Algemeen Nieuws

Let op : giftige paddenstoelen

By Limmie

Giftige paddenstoel zorgt voor dode honden in Burgum 14 sep 2021 – 20:37 Een groene knolamaniet – een paddenstoelsoort – zorgde in Burgum voor...

Read more »

Gedekt maar helaas leeg gebleven: F1 teefje Eelkje Froukje v. Dijk en Waard

By Limmie

Update: 23 juni: Helaas Eelkje is niet drachtig, volgende keer opnieuw. Eelkje Froukje is onlangs gedekt door de wetterhoun reu Jitze. Eelkje is een...

Read more »

Jarig: de nakomelingen van Simmer Blomke en Murk.

By Limmie

Van harte gefeliciteerd: Storm/Hessel, Borre, Linda Inka, Blomke’s Sinne, Brander en Bruunke! Deze wetterhounen zijn nu zeven jaar oud. Brander, Bruunke en Sinne hebben...

Read more »

JARIG: Blomke en Dukke zijn 10 jaar.

By Limmie

Het is alweer 10 jaar geleden dat Sanne bevallen is van 12 pups. Dukke Sanne,  Simmer Blomke,  Riemer Roas, Iso en Brun, van harte...

Read more »

Overleden: Annita van der Stroom.

By Limmie

Wat gaan we deze bijzondere vrouw missen. Het is nog steeds niet te bevatten dat ze er niet meer is. Annita stond altijd voor...

Read more »