Over deze website

2 april 2011

Opzet van de website
We willen met deze website, jullie een kijkje geven in de wereld van Fan de Frije Wetters. Dat houdt in dat we voornamelijk informatie willen verschaffen. Informatie over onze honden, onze kennel, activiteiten van de NVSW (de Nederlandse Vereniging voor Stabijhounen en Wetterhounen), en hondenshows. Maar ook andere minder voor de hand liggende dingen als de achtergronden omtrent fokken; hoe ga je met jonge, volwassen, en oudere honden om; en wat bijvoorbeeld met kinderen en honden? Veel inhoud moet nog geschreven worden en veel oude berichten nog aangepast, maar er is met de nieuwe versie een nieuw scala aan mogelijkheden geopend.

De website is verdeeld in twee vormen van inhoud: berichten en pagina’s.Berichten zijn nieuwsberichten en zullen de hoofdinhoud van onze website zijn. Berichten bevatten zowel tekst als foto’s. Het is vaak mogelijk om op berichten te reageren, maar niet altijd. Reacties mogen in alle vormen en mate zijn. We staan open voor leuke berichten, maar ook voor kritische berichten. Bij dit laatste staat dan wel de voorwaarde dat er geen discussie uit volgt. Hiervoor is onze website niet bedoeld, en zijn er andere websites die daar beter voor geschikt zijn.

Pagina’s bevatten meer statische informatie. Deze kun je terugvinden onder de kop van de pagina. De informatie in pagina’s behoeft over het algemeen minder te worden geupdate. Alhoewel we van tijd tot tijd, deze inhoud ook zullen bijwerken. (Maar hier zal dan wel een berichtje over volgen.)

Registreer & Login opties

Nieuwe gebruikers en aanmeldingen.
Het is ook mogelijk om je aan te melden als (nieuwe) abonnee, via de knoppen aangegeven op de onderstaande afbeelding (rode vierkant). Door op de afbeelding te klikken kun je hem vergroten. Je kunt hier je gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken.

Tips voor Wachtwoorden
Een wachtwoord is tegenwoordig voor bijna elke internet-pagina nodig. Ook voor deze. Het is misschien al oud nieuws, maar ik wil er toch nog wat aandacht op vestigen.
Hoe langer een wachtwoord, hoe beter. Hoe meer verschillende tekens, hoe beter. En hoe minder je wachtwoord lettergreep combinaties heeft, hoe beter. Maar niet gebruikersvriendelijker.
Wat ik daarom adviseer, is om je wachtwoord op te bouwen uit een combinatie van cijfers en letters naar keuze. Verwerk er ook hier en daar een of twee hoofdletters in. Probeer cijfers en letters die in je gebruikersnaam voorkomen, te vermijden.

Wat kun je met je gebruikersstatus?
Het biedt een directere toegang tot onze website, en geeft de mogelijkheid om voornamelijk te reageren op berichten. Wellicht zullen de mogelijkheden uitgebreid worden, maar op dit moment blijft het hier even bij.
We houden ons echter het recht voor om reacties te ‘controleren’. Over het algemeen zal dat geen probleem, en zal een reactie gewoon goedgekeurd worden. De reden waarom we dit doen, is om voornamelijk spam-reacties te voorkomen. Want, zeg nou zelf, op rare website-links naar vage medicijnen zit niemand te wachten.

Als je niet tevreden bent met je avatar (gebruikersafbeelding), geeft je gebruikers-account de mogelijkheid deze te vervangen. Ook kun je een website toevoegen bij je account en dergelijke.

Achter de schermen.
Na het uitproberen van een aantal website opties (basic HTML, en vervolgens Joomla), kwamen we er steeds meer achter wat de voor en nadelen van de verschillende dingen is. En jammer genoeg, misten ze allemaal wel wat. Na een hoop gegoogle, en uitgeprobeer, zijn we terecht gekomen bij wordpress. Als ruggegraat van deze website, biedt dit programma een makkelijke en overzichtelijk weergave voor gebruikers.


 

 

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Bunte Boet fan de Frije Wetters

By Limmie

Op 7 mei moest  Karin afscheid nemen van Boet. We wensen haar sterkte toe met dit grote verlies. Boet had zeer waarschijnlijk een proces...

Read more »

Cirtap’s R-Duco is overleden.

By Limmie

Duco kwam zeer regelmatig bij ons logeren. Hij is afgelopen zomer 12 jaar geworden. Duco liep niet meer zo snel, maar voelde zich tot...

Read more »

Brun is overleden

By Limmie

Brun één van de broers van Blomke en Dukke is overleden. Andries en ik waren een paar weken geleden bij de Familie Staal en...

Read more »

Overleden: Bonje

By Limmie

Bonje is in de afgelopen week overleden. De 15 jaar oude, vriendelijke en ondernemende Bonje is er niet meer. Bonje is een zoon van...

Read more »

Overleden: Swerre!

By Limmie

Swerre is overleden. Zijn conditie ging de laatste maanden achteruit en ook was hij veel afgevallen. Ruim 14 en een half jaar oud is...

Read more »