Over deze website

2 april 2011

Opzet van de website
We willen met deze website, jullie een kijkje geven in de wereld van Fan de Frije Wetters. Dat houdt in dat we voornamelijk informatie willen verschaffen. Informatie over onze honden, onze kennel, activiteiten van de NVSW (de Nederlandse Vereniging voor Stabijhounen en Wetterhounen), en hondenshows. Maar ook andere minder voor de hand liggende dingen als de achtergronden omtrent fokken; hoe ga je met jonge, volwassen, en oudere honden om; en wat bijvoorbeeld met kinderen en honden? Veel inhoud moet nog geschreven worden en veel oude berichten nog aangepast, maar er is met de nieuwe versie een nieuw scala aan mogelijkheden geopend.

De website is verdeeld in twee vormen van inhoud: berichten en pagina’s.Berichten zijn nieuwsberichten en zullen de hoofdinhoud van onze website zijn. Berichten bevatten zowel tekst als foto’s. Het is vaak mogelijk om op berichten te reageren, maar niet altijd. Reacties mogen in alle vormen en mate zijn. We staan open voor leuke berichten, maar ook voor kritische berichten. Bij dit laatste staat dan wel de voorwaarde dat er geen discussie uit volgt. Hiervoor is onze website niet bedoeld, en zijn er andere websites die daar beter voor geschikt zijn.

Pagina’s bevatten meer statische informatie. Deze kun je terugvinden onder de kop van de pagina. De informatie in pagina’s behoeft over het algemeen minder te worden geupdate. Alhoewel we van tijd tot tijd, deze inhoud ook zullen bijwerken. (Maar hier zal dan wel een berichtje over volgen.)

Registreer & Login opties

Nieuwe gebruikers en aanmeldingen.
Het is ook mogelijk om je aan te melden als (nieuwe) abonnee, via de knoppen aangegeven op de onderstaande afbeelding (rode vierkant). Door op de afbeelding te klikken kun je hem vergroten. Je kunt hier je gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken.

Tips voor Wachtwoorden
Een wachtwoord is tegenwoordig voor bijna elke internet-pagina nodig. Ook voor deze. Het is misschien al oud nieuws, maar ik wil er toch nog wat aandacht op vestigen.
Hoe langer een wachtwoord, hoe beter. Hoe meer verschillende tekens, hoe beter. En hoe minder je wachtwoord lettergreep combinaties heeft, hoe beter. Maar niet gebruikersvriendelijker.
Wat ik daarom adviseer, is om je wachtwoord op te bouwen uit een combinatie van cijfers en letters naar keuze. Verwerk er ook hier en daar een of twee hoofdletters in. Probeer cijfers en letters die in je gebruikersnaam voorkomen, te vermijden.

Wat kun je met je gebruikersstatus?
Het biedt een directere toegang tot onze website, en geeft de mogelijkheid om voornamelijk te reageren op berichten. Wellicht zullen de mogelijkheden uitgebreid worden, maar op dit moment blijft het hier even bij.
We houden ons echter het recht voor om reacties te ‘controleren’. Over het algemeen zal dat geen probleem, en zal een reactie gewoon goedgekeurd worden. De reden waarom we dit doen, is om voornamelijk spam-reacties te voorkomen. Want, zeg nou zelf, op rare website-links naar vage medicijnen zit niemand te wachten.

Als je niet tevreden bent met je avatar (gebruikersafbeelding), geeft je gebruikers-account de mogelijkheid deze te vervangen. Ook kun je een website toevoegen bij je account en dergelijke.

Achter de schermen.
Na het uitproberen van een aantal website opties (basic HTML, en vervolgens Joomla), kwamen we er steeds meer achter wat de voor en nadelen van de verschillende dingen is. En jammer genoeg, misten ze allemaal wel wat. Na een hoop gegoogle, en uitgeprobeer, zijn we terecht gekomen bij wordpress. Als ruggegraat van deze website, biedt dit programma een makkelijke en overzichtelijk weergave voor gebruikers.


 

 

Comments are closed.

Algemeen Nieuws

Show Zwolle, Maastricht,Echt en Rotterdam. Wub Sterre was en is de ster.

By Limmie

Update 9 oktober: Wub Sterre fan de Frije Wetters werd afgelopen zaterdag de beste bij de wetterhounen. Aanwezig waren de enigste reu  Hidde, hij...

Read more »

F2 nesten: Wetterhoun/Labrador Retriever x Wetterhoun

By Limmie

Een aantal weken geleden zijn er twee F2 nesten geboren. We/ik hebben bij beide nesten een bezoek gebracht. Als eerste aan het nest waar één...

Read more »

Overleden: Frouke

By Limmie

8Juli 2017 is Frouke overleden. Ze is 13 en een half  geworden. Frouke was nog in redelijke conditie. Ze liep nog fijn door de...

Read more »

Pups geboren: Froukje is bevallen.

By Limmie

Froukje is 27 juni bevallen van maar liefst 9 pups. Vader van het nest is Wytse Dauwe fan de Frije Wetters. Drie reutjes en...

Read more »

Ayke en Adriaan

By Limmie

Aike was afgelopen weekend met z’n baasje op stap. (naar DE STEEG) Ze werkten mee in de NVSW stand. Aike heeft vrijdag ook met de jachtdemonstratie...

Read more »